Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

    Λένε ότι ένα βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά όταν δεν έχεις τι να κάνεις. Αν και 'σεις το πιστεύετε αυτό, τότε σ' αυτήν την ενότητα θα βρείτε κάποια βιβλία που έχω διαβάσει ή που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και σας τα προτείνω.


 


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όταν η Δανάη γνωρίζει τον Αντρέα, πιστεύει πως ανακάλυψε τον παράδεισο. Ύστερα από πολλές αποτυχημένες σχέσεις, στα τριάντα τρία της χρόνια βρήκε το άλλο της μισό. Είναι ο πρώτος και μοναδικός άντρας που ερωτεύεται κι αγαπά με τόσο πάθος. Και είναι απόλυτα αμοιβαίο. Δε θα μπορούσε να είναι περισσότερο ευτυχισμένη. 

Μέχρι που μια μέρα μαθαίνει την αλήθεια: είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Γκρεμίζεται ο κόσμος της, παρ’όλα αυτά τον αγαπά τόσο πολύ, που τον συγχωρεί και συνεχίζει την παράνομη σχέση μαζί του, ελπίζοντας πως σύντομα εκείνος θα χωρίσει και θα μπορούν να ζήσουν ελεύθερα τον έρωτά τους. 

Όμως η μοίρα τα φέρνει αλλιώς και μια αναπάντεχη ανατροπή στη ζωή της κοπέλας θα την κάνει να δει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Ξαφνικά θα βρεθεί παγιδευμένη ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, το πρέπει και το θέλω. 

Άραγε θα καταφέρει ν’ ανοίξει την κλεισμένη πύλη του παραδείσου της και να ζήσει με αυτό τον άντρα ευτυχισμένη; Ή μήπως τελικά θα διαπιστώσει πως ο πραγματικός παράδεισος δεν έχει ποτέ τις πύλες του κλειστές;




ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ

 


Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατασκευαστική εταιρεία στη Γλυφάδα. Έχει μια κόρη και το χόμπι της είναι τα ενυδρεία. Λατρεύει τα ζώα και πολύ συχνά γράφει ιστορίες με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα της χρυσόψαρα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επτά μυθιστορήματά της. 

* * * *



Μια άγρια νύχτα του χειμώνα, σ’ ένα ερημικό ορεινό χωριό, μια νεαρή γυναίκα διαπράττει αποτρόπαιο έγκλημα. Με δαιμονικό σχέδιο καλύπτει το φόνο και μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Λίγα χρόνια μετά, ένας μάρτυρας βλέπει μια λεπτή σιλουέτα να σκάβει βαθιά στο σκοτάδι και το αίμα του παγώνει...

Η Αθήνα ζει στους ρυθμούς των Χριστουγέννων. Μια δημοσιογράφος δέχεται μεταμεσονύχτιο τηλεφώνημα από δικηγόρο. Της αποκαλύπτει την εξαφάνιση ενός νέου και δυναμικού επιχειρηματία και ζητά να την ερευνήσει. Μαύρο σύννεφο καλύπτει το παρελθόν του γοητευτικού άντρα. Μια ομίχλη μυστηρίου που πυκνώνει συνεχώς γύρω από ατιμώρητα εγκλήματα. Η έρευνα ξεκινά και οι ιστορίες μπλέκονται και γίνονται μία. Οι παίκτες εναλλάσσονται σ’ ένα παιχνίδι θανάτου όπου όλα είναι ανοιχτά.

Μια αληθινή περιπέτεια που ξεπερνά τη φαντασία. Μια αγωνιώδης αναζήτηση, με καλοστημένες παγίδες και ανατροπές που κόβουν την ανάσα. Ένα βιβλίο για τα λυσσαλέα πάθη και τα άγρια ένστικτα.

Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου.


Αγγελική Νικολούλη.


Η Αγγελική Νικολούλη γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Είναι δημοσιογράφος-ερευνήτρια και έχει εργαστεί στην τηλεόραση (MEGA, ΣΚΑΪ, ALTER, ALPHA), στις εφημερίδες (Απογευματινή, Ελεύθερος Τύπος, Έθνος κ.ά.) και στα περιοδικά (Εικόνες, Επίκαιρα). Με το σκληρό αστυνομικό ρεπορτάζ ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία και έγινε η πρώτη γυναίκα αστυνομικός ρεπόρτερ στην Ελλάδα. Μεγάλες επιτυχίες της ήταν: η αποκάλυψη της δράσης του «δράκου» Κυριάκου Παπαχρόνη (Θεσσαλονίκη και Δράμα) και η συνέντευξη που της έδωσε μετά τη σύλληψή του στα κρατητήρια της Ασφάλειας· η συμβολή της στον εντοπισμό και στη σύλληψη του «δράκου» των νοτίων και βορείων προαστίων Σπύρου Μπέσκου· η αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών με θύματα πολιτικούς και παράγοντες της χώρας που γίνονταν στην ΕΥΠ και η κατάθεσή της στην επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων. Τα σύνορα της χώρας πέρασαν οι αποκαλύψεις της για κατασκοπεία, αεροπειρατεία και τρομοκρατία. Από το 1995 παρουσιάζει στην τηλεόραση την εκπομπή αναζήτησης αγνοουμένων «Φως στο Τούνελ» (τα τελευταία χρόνια στον ALPHA), με πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, που έχουν αγγίξει και το 70%. Έχει συμβάλει σημαντικά στην εξιχνίαση δεκαεννιά δολοφονιών. Συνεργάζεται με έξι χώρες, που έχουν κάνει εκτενή αφιερώματα στην εκπομπή της. Οι Ιάπωνες επέλεξαν από σαράντα χώρες το «Φως στο Τούνελ» ως μια ξεχωριστή εκπομπή με κοινωνική προσφορά. Για την εκπομπή αυτή η Αγγελική Νικολούλη έχει τιμηθεί με είκοσι δύο βραβεία από κοινωνικούς φορείς, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Η πολύχρονη, καθημερινή επαφή της με το κέντρο της Άμεσης Δράσης, το γνωστό «100», της έδωσε, πέρα από τις σοβαρές ειδήσεις, πιπεράτες ιστορίες, που τις ζωντάνεψε με χιούμορ στην προσωπική στήλη που διατηρούσε στον Ελεύθερο Τύπο. Ο Αλέκος Σακελλάριος την βοήθησε να τις μεταφέρει το 1990 σε ένα χιουμοριστικό βιβλίο με τίτλο Τα πιπεράτα του 100.To 2012 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το βιβλίο της Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου, το οποίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία.


Έχει ένα γιο, τον Κωνσταντίνο, που σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αγγλία και στην Αμερική, όπου και παραμένει, ακολουθώντας το επάγγελμα που επέλεξε. Το όνομα Κωνσταντίνος τού το έδωσε ο νονός του, ο αείμνηστος πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. 

ΣΧΟΛΙΟ: Το δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγγελικής Νικολούλη. μια ακόμη αστυνομική ιστορία που απασχόλεισαι την εκπομπή της ξεδιπλώνεται στις σελίδες του νέου της βιβλίου. Μου φαίνεται ότι μαζί της θα αγαπήσω τα θρίλερ!


Πηγή :http://www.kastaniotis.com/

* * * *




Με λένε Ντάτα… Χρόνια τώρα. Κοντεύω κι εγώ να ξεχάσω πως κάποτε με βάφτισαν Αλεξάνδρα∙ Αλεξάνδρα Σαλβάνου του Ροβέρτου και της Χαριτίνης.

Είμαι ένοχη για όλα τα αμαρτήματα που μπορεί να φανταστεί η Εκκλησία ή η Αστυνομία, κι όμως δεν αισθάνομαι ένοχη για τίποτα. Όλα ήρθαν φυσιολογικά στο δρόμο μου ή σ’ εμένα φάνηκε έτσι. Δεν πέρασε καν από την σκέψη μου ότι μέσα μου γεννιόταν πρώτα το κακό, μετά το χειρότερο, και ποτέ το καλό.

Γεννήθηκα πολύ όμορφη και αυτό ήταν ακόμη ένα όπλο, μια αόρατη παγίδα για τα υποψήφια θύματά μου. Κανένας δεν περιμένει η όψη ενός αγγέλου να κρύβει με τέτοια μαεστρία τη μαύρη ψυχή ενός σατανά που είναι ταγμένος να σκορπά το θάνατο και τον όλεθρο. Ίσως μάλιστα ο θάνατος, που τόσο εύκολα αποφάσιζα για κάποιους, να ήταν λύτρωση, κάθαρση, εξαγνισμός.

Εχθρούς… Μόνο τέτοιους έκανα στη ζωή μου. Φίλους δεν απέκτησα ποτέ, αλλά δεν αισθάνθηκα και ποτέ την έλλειψή τους. Η φιλία ήταν για μένα αδυναμία, ένα όπλο στα χέρια του αντιπάλου, και δεν ήμουν από αυτές που έδιναν τέτοια περιθώρια, κι ούτε ήθελα περιττά βάρη.

Με λένε Ντάτα. Ζω σε έναν άλλο κόσμο, που μόνη μου έφτιαξα, με δικούς μου νόμους. Με λένε Ντάτα και δε μετανιώνω…

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ


Η ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Για τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε «Συγγραφέας της Χρονιάς 2009 και 2011» από το περιοδικό Life & Style. To βιβλίo της ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ έχει μεταφραστεί και στα τουρκικά, ενώ τα βιβλία της ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ κυκλοφορούν στα αλβανικά. Τέλος, μεταφράζεται και θα κυκλοφορήσει στην Κίνα το βιβλίο της ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ, που έγινε και τηλεοπτική σειρά στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί συνολικά εννιά μυθιστορήματά της και μια συλλογή διηγημάτων, ενώ ετοιμάζονται και τα επόμενα βιβλία της.




Σχόλιο: Η Λένα Μαντά επανέρχεται μ’ ένα νέο βιβλίο που η ηρωίδα του μας είναι επιφανειακά γνώριμη από το προηγούμενο βιβλίο της. Η Αλεξάνδρα, η καλή, αγαπημένη φίλη της Ηρώς από το «Όσο αντέχει η ψυχή», γίνεται Ντάτα και σ’ αυτό το βιβλίο μας αποκαλύπτει την δική της ιστορία και τον σκληρό χαρακτήρα του παρελθόντος της.     



Σημείωση: Τα σχόλια είναι αποκλειστικά δική μου άποψη. Όλο το υπόλοιπο υλικό βρίσκεται στο site του Εκδοτικού Οίκου.

* * * *





Ο Μάνος κοίταξε την κοπέλα που είχε μείνει μέσα στο αυτοκίνητο. Φαινόταν χαμένη στις σκέψεις της, κουκουλωμένη σε ένα χοντρό πορτοκαλί μπουφάν. Είχε σκιστά ελαφίσια μάτια και σκούρα, κοντοκουρεμένα μαλλιά. Την κοιτούσε σαν μαγνητισμένος, χωρίς κι αυτός να μπορεί να καταλάβει το γιατί. Δεν ήταν η ομορφιά της που τον έκανε έτσι, κάτι άλλο ήταν, κάτι που δεν μπορούσε να το εξηγήσει. Λες και την ήξερε από κάπου – αλλά όχι, αποκλείεται, θα το θυμόταν. Σαν να είχε λάβει το μήνυμα, σαν κάποιος να είχε φωνάξει σιωπηλά το όνομά της, η κοπέλα σήκωσε τα μάτια της προς το μέρος του. Τον κοίταξε. Ύψωσε ελαφρά τα φρύδια της κι ύστερα στράφηκε απότομα αλλού. Αλλά για λίγο. Σύντομα τα βλέμματά τους διασταυρώθηκαν ξανά. Τους χώριζε ένα πεζοδρόμιο και μια τζαμαρία, αλλά ήταν σαν να μην τους χώριζε τίποτα. Η Έλλη και ο Μάνος κοιτάχτηκαν για πρώτη φορά στη ζωή τους.


Θα μπορούσε να είναι μια κλασική ροζ ερωτική ιστορία. Αλλά δεν είναι.
Πολύ απλά, γιατί αυτός ο έρωτας δεν έχει τέτοια απόχρωση· έχει το κόκκινο του πάθους και το μαύρο του μίσους.
Για χάρη της Έλλης ο Μάνος θα κινδυνέψει πολύ, όπως κινδυνεύουμε πάντα όταν ερωτευόμαστε μέχρι θανάτου. Θα παλέψει με εχθρούς ορατούς και αόρατους, ακόμα και με την ίδια τη συνείδησή του.
Και για χάρη του Μάνου, η Έλλη θα τινάξει την «τέλεια» ζωή της στον αέρα. Και θα αρχίσει πάλι απ’ το μηδέν.
Κανονικά, μια τέτοια αγάπη αξίζει να σωθεί.
Θα σωθεί; Μακάρι…



ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ


 Η ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Μυτιλήνη. Είναι κόρη του Φρέντυ Γερμανού και της Εριέττας Μαυρουδή. Σπούδασε δημοσιογραφία, μιλάει αγγλικά και γαλλικά, ενώ από τα δεκαεννιά της εργάζεται ως ραδιοφωνική παραγωγός και από τα είκοσι ένα ως παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών. Παράλληλα, έχει εργαστεί σε πολλά περιοδικά και έχει υπογράψει τους στίχους σε περισσότερα από 320 γνωστά ελληνικά τραγούδια, ανάμεσά τους και το My number one, σε μουσική Χρήστου Δάντη, που κέρδισε την πρώτη θέση στον Διαγωνισμό της Eurovision το 2005. Το ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΟΥ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

ΣΧΟΛΙΟ: Το πρώτο μυθιστόρημα της Ναταλίας Γερμανού. Ελπίζω να πήρε την πένα του πατέρα της...



Σημείωση: Τα σχόλια είναι αποκλειστικά δική μου άποψη. Όλο το υπόλοιπο υλικό βρίσκεται στο site του Εκδοτικού Οίκου.

* * * *


Βασισμένο σε αληθινή ιστορία


 Μια νεαρή και όμορφη κοπέλα εξαφανίζεται μες στη νύχτα. Στη μικρή επαρχιακή πόλη, αστυνομία και ντόπιοι λένε ότι χάθηκε στο δρόμο του εύκολου χρήματος. Μια δημοσιογράφος-ερευνήτρια αναχωρεί αμέσως για το ταξίδι της αναζήτησης. Με οδηγό τη διαίσθηση, ξεκινά από ένα παράξενο όνειρο για να φτάσει αργότερα σε μιαν απίστευτη αποκάλυψη. Μπαίνει σ’ ένα παρασκήνιο με υπόπτους, όπου ο ένας οδηγεί στον άλλο και όλοι μαζί συμμετέχουν σε μια τρελή ιστορία με γρίφους και αινίγματα. Αναζητά τον ένοχο απ’ τα σημάδια του. Παίζει μαζί του «τη γάτα με το ποντίκι». Μια αλλόκοτη σχέση την δένει με το δράστη. Η παράσταση δείχνει να μην έχει τέλος. 

Μια πόλη-μυστήριο, με ανθρώπους που λένε λίγα αλλά ξέρουν πολλά. Ένα κρυμμένο ημερολόγιο, με αμαρτίες από το παρελθόν και προφητείες για το μέλλον. Ίντριγκες, έρωτες και πάθη, σε έντονους, κινηματογραφικούς ρυθμούς, με την αγωνία να μην εγκαταλείπει ποτέ τον αναγνώστη. Μια συναρπαστική περιπέτεια, ένα σενάριο από εκείνα που μόνο η ζωή ξέρει να γράφει.

Αγγελική Νικολούλη

 Η Αγγελική Νικολούλη γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Είναι δημοσιογράφος-ερευνήτρια και έχει εργαστεί στην τηλεόραση (MEGA, ΣΚΑΪ, ALPHA, ALTER), στις εφημερίδες (Απογευματινή, Ελεύθερος Τύπος, Έθνος κ.ά.) και στα περιοδικά (Εικόνες, Επίκαιρα). Με το σκληρό αστυνομικό ρεπορτάζ ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία και έγινε η πρώτη γυναίκα αστυνομικός ρεπόρτερ στην Ελλάδα. Μεγάλες επιτυχίες της ήταν: η αποκάλυψη της δράσης του «δράκου» Κυριάκου Παπαχρόνη (Θεσσαλονίκη και Δράμα) και η συνέντευξη που της έδωσε μετά τη σύλληψή του στα κρατητήρια της Ασφάλειας· η συμβολή της στον εντοπισμό και στη σύλληψη του «δράκου» των νοτίων και βορείων προαστίων Σπύρου Μπέσκου· η αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών με θύματα πολιτικούς και παράγοντες της χώρας που γίνονταν στην ΕΥΠ και η κατάθεσή της στην επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων. Τα σύνορα της χώρας πέρασαν οι αποκαλύψεις της για κατασκοπεία, αεροπειρατεία και τρομοκρατία.
Από το 1995 παρουσιάζει στην τηλεόραση την εκπομπή αναζήτησης αγνοουμένων «Φως στο Τούνελ», με πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, που έχουν αγγίξει και το 70%. Έχει συμβάλει σημαντικά στην εξιχνίαση δεκαοκτώ δολοφονιών. Συνεργάζεται με έξι χώρες, που έχουν κάνει εκτενή αφιερώματα στην εκπομπή της. Οι Ιάπωνες επέλεξαν από σαράντα χώρες το «Φως στο Τούνελ» ως μια ξεχωριστή εκπομπή με κοινωνική προσφορά. Για την εκπομπή αυτή η Αγγελική Νικολούλη έχει τιμηθεί με είκοσι δύο βραβεία από κοινωνικούς φορείς, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Η πολύχρονη, καθημερινή επαφή της με το κέντρο της Άμεσης Δράσης, το γνωστό «100», της έδωσε, πέρα από τις σοβαρές ειδήσεις, πιπεράτες ιστορίες, που τις ζωντάνεψε με χιούμορ στην προσωπική στήλη που διατηρούσε στον Ελεύθερο Τύπο. Ο Αλέκος Σακελάριος την βοήθησε να τις μεταφέρει το 1990 σε ένα χιουμοριστικό βιβλίο με τίτλο Τα πιπεράτα του 100.

Έχει ένα γιο, τον Κωνσταντίνο, που σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αγγλία και στην Αμερική, όπου και παραμένει, ακολουθώντας το επάγγελμα που επέλεξε. Το όνομα Κωνσταντίνος τού το έδωσε ο νονός του, ο αείμνηστος πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής
ΣΧΟΛΙΟ: Η Αγγελική Νικολούλη, μία έμπειρη προσωπικότητα στο αστυνομικό ρεπορτάζ μοιράζεται μαζί μας για πρώτη φορά μία από τις πολλές εξιχνιάσεις εγκλημάτων της εκπομπής της. Το δαιμόνιο ένστικτό της την οδηγεί σε σωστά μονοπάτια για την λύση του μυστηρίου γύρω από την εξαφάνιση μιας νεαρής κοπέλας. Ένα μικρής έκτασης βιβλίο, που σίγουρα όμως θα κρατήσει τον ενδιαφέρον σ’ αυτούς που αγαπούν τις αστυνομικές ιστορίες σοδιασμένες με μυστήριο.      


Σημείωση: Τα σχόλια είναι αποκλειστικά δική μου άποψη. Όλο το υπόλοιπο υλικό βρίσκεται στο site του Εκδοτικού Οίκου.

* * * *



Το πτώμα μιας άγρια δολοφονημένης γυναίκας ανακαλύπτεται σε ένα ερημικό σημείο. Έμποροι όπλων, ναρκομανείς, μοντέλα που κυνηγούν την εφήμερη δόξα και το χρήμα μπλέκουν σε ένα εξαιρετικό αστυνομικό θρίλερ, με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Βρανά. Την ίδια στιγμή, στους δρόμους της πόλης άνεργοι, απολυμένοι, άνθρωποι χωρίς αύριο, αγανακτισμένοι τριγυρίζουν απελπισμένοι με οδηγό την οργή για τη μοίρα που τους επιφύλαξαν… 

Ένας άλλος κόσμος, του πλούτου και της διαφθοράς, τρώει τις σάρκες του.
  Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα ο αστυνόμος προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια, ισορροπώντας ανάμεσα στο νόμο και τον ανθρώπινο πόνο. Ανέλπιστος βοηθός του θα αποκαλυφθεί η κόρη του Άννα, που παλεύει κι εκείνη ενάντια στην αδικία, την ασχήμια και το φόβο.
    Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, σύγχρονο, σκληρό μα και βαθιά ανθρώπινο, γραμμένο κινηματογραφικά. Μια ιστορία βγαλμένη από την αληθινή ζωή και τους αληθινούς άγριους δρόμους.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΑΠΩΝΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ




. Ο Λευτέρης Καπώνης γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 194 Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παντρεύτηκε με τη συγγραφέα Ελένη Ηλιάδου, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες.
Εργάστηκε ως σεναριογράφος στην τηλεόραση, για την οποία έγραψε τριάντα πέντε σίριαλ. Ανάμεσά τους, «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», «Τζιβαέρι», «Εραστής Δυτικών Προαστίων» κ.ά.


ΣΧΟΛΙΟ: Ο γνωστός σεναριογράφος και συγγραφέας Λευτέρης Καπώνης έχει γράψει εδώ και καιρό ένα σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα. Κάνοντας χρήση της εμπειρίας του στην συγγραφή κατάφερε να αποτυπώσει στο χαρτι μία καλογραμμένη αστυνομική ιστορία. Αν σας αρέσουν τα μυθιστορήματα αυτού του τύπου σίγουρα είναι μία καλή και ξεκούραστη πρόταση βιβλίου για διάβασμα. 


Πηγή: http://www.livanis.gr

Σημείωση: Τα σχόλια είναι αποκλειστικά δική μου άποψη. Όλο το υπόλοιπο υλικό βρίσκεται στο site του Εκδοτικού Οίκου.

* * * *


«Τελικά, Ηρώ, ο νονός σου μισό το άφησε το όνομά σου. Ηρωίδα έπρεπε να σε βαφτίσει!» κι εκείνη της είχε απαντήσει: «Δεν ήξερε τότε τι με περίμενε στη ζωή μου, αλλά και να το ήξερε, μάλλον θα το θεώρησε υπερβολικό και προτίμησε να το κόψει και να με βαφτίσει Ηρώ, αφήνοντας το υπόλοιπο να πλανάται σαν απειλή…»
Από την ημέρα που γεννιέται η Ηρώ, η ζωή της είναι ένας αγώνας για επιβίωση. Δύσβατοι όλοι οι δρόμοι που κλήθηκε να βαδίσει, σαν κοριτσάκι, σαν έφηβη, σαν νέα κοπέλα, σαν γυναίκα. Θα χρειαστεί να αντιπαλέψει τον νοσηρό «πατριό» της, να αντιμετωπίσει ένα βίαιο σύζυγο αργότερα, με την οικονομική καταστροφή και τη φυγή της στην Κύπρο και να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη απ’ όλες: να σώσει τα παιδιά της από τις λανθασμένες επιλογές τους.
Δίπλα της η Αλεξάνδρα. Μια μυστηριώδης, σκοτεινή γυναίκα, που μόνο στην Ηρώ θα δείξει το φωτεινό της πρόσωπο. Είναι η μόνη που μπορεί ν’ αφουγκραστεί το λυγμό της ψυχής της. Η μόνη που θα σταθεί στο πλευρό της όταν η Ηρώ αναγκαστεί να γίνει ένας άλλος άνθρωπος για να προστατέψει τους αγαπημένους της και να νικήσει…


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ

Η ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Για τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε «Συγγραφέας της Χρονιάς 2009 και 2011» από το περιοδικό Life & Style. To βιβλίo της ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ έχει μεταφραστεί και στα τουρκικά, ενώ τα βιβλία της ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ κυκλοφορούν στα αλβανικά. Τέλος, μεταφράζεται και θα κυκλοφορήσει στην Κίνα το βιβλίο της ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ, που έγινε και τηλεοπτική σειρά στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί συνολικά εννιά μυθιστορήματά της και μια συλλογή διηγημάτων, ενώ ετοιμάζονται και τα επόμενα βιβλία της.

ΣΧΟΛΙΟ: Όλοι όσοι έχουμε αγάπη για την λογοτεχνία ξέρουμε σίγουρα ποια είναι η Λένα Μαντά. σ' αυτό το βιβλίο της μας διδάσκει πόσα μπορεί να αντέξει μια ανθρωπινη ψυχή. Πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται πολύ ευχάριστα, και που σίγουρα αν σας αρέσουν οι κοινωνικές ιστορίες θα σας συναρπάσει!!!






         Πηγήhttp://www.psichogios.gr 
Σημείωση: Τα σχόλια είναι αποκλειστικά δική μου άποψη. Όλο το υπόλοιπο υλικό βρίσκεται στο site του Εκδοτικού Οίκου. 


* * * *

Είκοσι χρόνια πριν, η Ειρήνη Ρουσσάκη φυγαδεύτηκε από την Κρήτη για να γλιτώσει από το ξέσπασμα της βεντέτας που έφερε την οικογένειά της αντιμέτωπη για άλλη μια φορά με την οικογένεια των Ορφανών. Φεύγοντας, άφησε πίσω της τους δύο πιο σημαντικούς άντρες της ζωής της: τον δίδυμο αδελφό της Λευτέρη και τον Πέτρο Ορφανό, τον νεανικό και κρυφό της έρωτα.
Πετυχημένη γιατρός κι ερευνήτρια στη Βοστόνη, αποφασίζει να επιστρέψει στα Χανιά για να κλείσει τους παλιούς λογαριασμούς και ν’ αντιμετωπίσει τους δαίμονές της. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο όταν όλοι πίσω στην Κρήτη παραμένουν αγκιστρωμένοι στα ήθη και στις παραδόσεις τους, όταν ο έρωτάς της για τον Πέτρο φουντώνει ξανά, μαζί με την παλιά έχθρα που χωρίζει τις οικογένειές τους; Διχασμένη ανάμεσα στην αδελφική αγάπη και στον έρωτα, η Ειρήνη θα προσπαθήσει να νικήσει το παρελθόν της σ’ ένα δύσκολο κι επίπονο αγώνα.
Με φόντο την Κρήτη τού σήμερα και τους κώδικες τιμής τού χθες εκτυλίσσεται μια ερωτική ιστορία, όπου το μίσος αναμετριέται με το πάθος και ο φόβος με την αγάπη.



ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : ΜΕΤΑΞΙΑ ΚΡΑΛΛΗ


Η ΜΕΤΑΞΙΑ ΚΡΑΛΛΗ (ψευδώνυμο) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Παρίσι. Τα τελευταία έξι χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως νομικός. Από τις εκδόσεις  ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα της, με τίτλο ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και Η ΑΓΑΠΗ ΦΟΒΟ ΦΕΡΝΕΙ. 


ΣΧΟΛΙΟ: Ένας έρωτας που ουσιαστικά δεν έσβησε ποτέ φουντώνει ξανα μετά από 20 χρόνια μέσα σε μια κρητική βεντέτα όπου υπάρχουν όρκοι και κώδικες τιμής. Αναμφισβήτητα ένα κοινωνικό- ερωτικό story ικανό να κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

 

                                                                                                    Πηγήhttp://www.psichogios.gr 
Σημείωση: Τα σχόλια είναι αποκλειστικά δική μου άποψη. Όλο το υπόλοιπο υλικό βρίσκεται στο site του Εκδοτικού Οίκου. 


* * * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου